Smelt smørret i en gryde, hvor du samtidig luner mælken
Rør gæren ud i den fingerlune mælk/smør-blanding
Tilsæt de tørre ingredienser
Rør dejen godt på en røremaskine eller ælt den grundigt i hånden. Tilsæt evt. mere med, hvis dejen er for våd. Den skal lige akkurat være håndterbar uden at være tør.
Dæk skålen med et vådt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time
Remonce
Smelt smør, farin og kanel til en ensartet masse. Det skal ikke tykne for meget.
Samling af brødet
Del dejen i 4 stykker og derefter hvert stykke i 10-12 stykker. Rul små kugler af stykkerne og dyp hvert stykke i remoncen. Læg kuglerne i en smurt eller bagepapirbeklædt form. Både brødform og springform kan bruges.
Hvis man bruger springform, er det en god idé at spænde et stykke bagepapir på bunden. Og vær opmærksom på, at ikke alle springforme er helt tætte, så der kan dryppe lidt smeltet smør ud langs samlingen under bagning.
Lav brødet efterhæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time.
Vær opmærksom på at brødet hæver temmeligt meget, så selvom det ikke ser ud af meget i formen inden hævning og bagning, så bliver det 1,5 gang større.
Bagning
Bag i midten af ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter. Husk at tjekke undervejs, der er stor forskel på ovne og bagetiden afhænger også af formen.
Pga remoncen kan toppen blive lidt mørk. Hvis det sker, så læg et stykke staniol løst på toppen.
Rør glasur og pynt brødet når det er kølet en anelse ned.