Monkey Bread Kanelbrød
Mest hverdag,  Sukkersødt,  Uden mad og drikke..

Monkey Bread

Elsker du onsdagssnegle, kanelgifler, snurrer og kanelbrød? Så skal du prøve et Monkey Bread! For det har det hele; blød og lækker krumme, godt med kanelsnask og lige præcis den mængde glasur på toppen, du allerbedst kan lide. Men overvej lige hvor mange du vil dele med, for det er stærkt vanedannende! Til gengæld er det super nemt at lave.

Hvis man skulle være sådan en, der kan gemme, så kan brødet også fryses. Der ville jeg bare vente med at putte glasur på og så lune brødet let, når det skal bruges.

Monkey Bread Kanelbrød

Monkey Bread

Skønt, blødt og snasket kanelbrød
Samlet tid 3 t
Ret Brød
Antal 1 stk

Ingredienser
  

  • 25 gr smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 gr gær
  • 25 gr sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme

Remonce

  • 125 gr smør
  • 150 gr brun farin
  • 2 tsk stødt kanel

Sådan gør du
 

Dejen

  • Smelt smørret i en gryde, hvor du samtidig luner mælken
  • Rør gæren ud i den fingerlune mælk/smør-blanding
  • Tilsæt de tørre ingredienser
  • Rør dejen godt på en røremaskine eller ælt den grundigt i hånden. Tilsæt evt. mere med, hvis dejen er for våd. Den skal lige akkurat være håndterbar uden at være tør.
  • Dæk skålen med et vådt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time

Remonce

  • Smelt smør, farin og kanel til en ensartet masse. Det skal ikke tykne for meget.

Samling af brødet

  • Del dejen i 4 stykker og derefter hvert stykke i 10-12 stykker. Rul små kugler af stykkerne og dyp hvert stykke i remoncen. Læg kuglerne i en smurt eller bagepapirbeklædt form. Både brødform og springform kan bruges.
  • Hvis man bruger springform, er det en god idé at spænde et stykke bagepapir på bunden. Og vær opmærksom på, at ikke alle springforme er helt tætte, så der kan dryppe lidt smeltet smør ud langs samlingen under bagning.
  • Lav brødet efterhæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time.
  • Vær opmærksom på at brødet hæver temmeligt meget, så selvom det ikke ser ud af meget i formen inden hævning og bagning, så bliver det 1,5 gang større.

Bagning

  • Bag i midten af ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter. Husk at tjekke undervejs, der er stor forskel på ovne og bagetiden afhænger også af formen.
  • Pga remoncen kan toppen blive lidt mørk. Hvis det sker, så læg et stykke staniol løst på toppen.
  • Rør glasur og pynt brødet når det er kølet en anelse ned.
  • Nyd brødet lunt
Keyword brød
Monkey Bread Kanelbrød

Er du ægte kanelbrød-fan, så prøv også de lækre brunch kanelsnegle. Det er nemme at lave og virkelig gode!



Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply