Rejseliv

Den mest fantastiske familieferie, del 1 – Herlige Hanoi

Fantastisk familieferie i Vietnam

For halvanden uge siden kom vi hjem fra sommerferie. En fantastisk familieferie i Vietnam, som vi havde købt allerede et år før afgang og talt om i endnu længere tid.

For 3 år siden var Hr. H i Vietnam i forbindelse med sit arbejde og han talte meget begejstret om både land og indbyggere, da han kom hjem igen. Og det smittede! Men vi er altså 5 i familien og de to ældste er fyldt 12. Dvs. 4 voksne og 1 barn i flyrejsealder. Det skulle vi liiige spare lidt sammen til. Men sidste forår blev vi så enige om at 2017 måtte været året hvor rejsen skulle foretages. Da vi tidligere har haft rigtig god erfaring med Nyhavn Rejser, valgte jeg at kontakte dem, for at få stykket en rejse sammen. 3 ugers rundrejse blev det til og iøvrigt ret meget på den komfortable side.

Feriedrømme omsat til virkelighed

Midt i sommerferien drog vi så afsted, først med fly til Singapore og derfra videre til Hanoi, begge dele med Singapore Airlines. I Hanoi skulle vi bo i det gamle kvarter og jeg var faktisk ret spændt på hvordan det ville spænde an, for vi havde set masser af videoer om de kaotiske trafikale tilstande, der tilsyneladende hersker ret mange steder i Vietnam. Normalt er jeg ikke så meget til storbyferie og jeg var en lille smule bekymret om Hanoi ville ligne Bangkok, som jeg er meget lidt begejstret for.

Hanoi – kaos sat i system

Mine bekymringer vedr. Hanoi blev ret hurtigt gjort til skamme. Jo vist, der er virkelig mange scootere! 5 millioner fordelt på 7 millioner indbyggere, og vel kører de temmelig kaotisk. Men vi fandt nu ret hurtigt ud af, at der er en eller anden orden i kaos. Alle kører nemlig ens og hvis vi turister indretter os derefter og tager det HELT køligt (!), så finder man ret hurtigt rytmen og når sikkert over på den anden side af vejen. Der er en evig dytten, det er faktisk mere reglen end undtagelsen og det er bare sådan man gør opmærksom på sig selv.  Og man tager ikke nødvendigvis så tungt, hvor på vejen man placerer sig! I Danmark ville dette system – for efter et par dage virkede det faktisk som om der er system i kaos – aldrig fungere. Folk ville blive alt for hidsige og holde på deres ret. I Vietnam giver man plads og ingen virker til at tage det ret alvorligt, om en anden trafikant lige kommer lidt i vejen. Det var faktisk ret interessant at se.

Scotere her og der og alle vegne

Scooterne bruges til alt; Man sover på den, man transporterer hele familien på den (vi talte 2 voksne og 3 børn på een!), man transporterer andre scootere og så kører man varer til og fra markedet. De bruges virkelig til alt. Bystyret har en plan om, at der i 2020 ikke længere må være scootere i indre by, hvilket umiddelbart virker ret urealistisk På den anden side kan det så være, at cyklerne i højere grad kommer tilbage i bybilledet. De er der stadig, men mest med de ældre damer.

Gadesalg i Hanoi familieferie Vietnam

Roof-top pool midt i centrum

Vi boede på Hotel Tirant, der, som nærmest alle andre bygninger i Vietnamesiske byer, er en høj og smal bygning. Det var et dejligt hotel og vi blev indkvarteret på to store værelser med dør imellem, så der var god plads til os alle. På 11. etage lå restauranten, hvor vi spiste skøn morgenmad og på denne etage lå også en lille pool, som børnene hurtigt indtog. Det var nu også ret skønt at lade sig sænke i det lune vand, der ved først dyp faktisk føltes lidt køligt, fordi lufttemperaturen lå omkring 30 grader.

Gaden, hvori hotellet ligger, byder på mange restauranter, butikker, gadekøkkener og meget mere. Nøjagtigt som alle de andre gader i den gamle bydel. Det var bare at gå ud af døren, så befandt vi os midt i mylderet.

Scotere i Hanoi familieferie Vietnam

Den første dag ankom vi om formiddagen. Vi blev taget imod af vores fantastiske guide, Singh, i lufthavnen og kørt til hotellet. Efter lidt frokost, var det faktisk bare poolen der trak og allerede klokken 19.40 efter gåtur rundt om søen og  dejlig aftensmad på “96 Restaurant”, der ligger lige ved hotellet, var der lukket og slukket i børneværelset! Men vi var altså også undervejs i næsten et døgn og fik ikke sovet voldsomt meget på vejen, så det var nok som det skulle være.

Stegt svinekød familieferie Hanoi Vietnam

I næste indlæg fortæller jeg videre om vores oplevelser i Hanoi, om guidet street food-tour, om regnvejr i voldsomme mængder og lidt om Ho Chi Minh. Find det her.Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.