regn græs
Mest hverdag,  Uden mad og drikke..

Moderne mormor

Efter en lang varm sommer er det nu blevet mere, tja, man kan vel lige så godt sige det højt, rigtig dansk sommer! Med regn, blæst, sol hist og her og temperaturer, der udemærker sig ved at svinge mellem langærmet trøje og soltop – flere gange i løbet af samme dag!

Jeg elsker den sommer, vi har haft! Jeg er simpelthen født 1.500 km for højt mod nord, for de der 26-30 grader er præcis der, hvor jeg trives allerbedst. Og hvis andre har det som mig, vil de også vide, at det er godt for appetitten… altså på den “jeg har ikke lyst til ret meget”-måden. Og når man ellers er et madøre, kan det være helt befriende.

Men altså, nu er vi jo kommet tilbage til de sædvanlige danske sommertemperaturer og dermed vender appetitten også tilbage. Bevares, det må gerne stadig være let, men lysten til god og gedigen mad melder sig dog. Og da jeg samtidig, af uransagelige årsager, kunne udvise et forbavsende stort overskud i dag, blev jeg enig med mig selv om, at madlavningen godt kunne tage lidt længere tid idag. Så menuen kom til at stå på frikadeller og “stuvede” grøntsager. Rigtig mormor-mad! Det moderne islæt kom dog på banen i form af flødekogte grøntsager, som altså lyder meget federe og tungere end det er, for der er faktisk ikke vildt meget fløde i og det er for størstedelen lette grøntsager, der er i. Men det smager fantastisk og kræver altså hverken opbagning eller melboller. Jeg kan kun anbefale, at man prøver det af!

Opskriften kan findes her.

Alle frikadellerne fik iøvrigt ben at gå på og det samme gjorde grøntsagerne – til trods for at det ikke var Mormors frikadeller, som vores børn ellers vejer al mad imod.

 Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply