Rejseliv

Vietnam, del 4 – Eventyrligt cruise i Halong Bugten, dag 1

Halong Bugten

Een af de oplevelser på vores rejse, som vi havde set rigtig meget frem til, var et 3 dages cruise på Halong Bugten. De fleste James Bond fans vil kunne genkende det meget karakteristiske landskab med høje kalkstensklipper som stikker op af vandet spredt godt ud over den øverste del af Tonkin Golfen. Der er mange variationer af historien om Halong Bay og om hvor mange klipper, der egentlig er. Nogle siger omkring 1600, mens andre mener at der er helt op imod 3000. Det rigtige tal ligger (vist nok) lige i underkanten af 2000 klipper. Dertil kommer et stort antal grotter, huler og koralrev.

Folkehistorierne fortæller, at der i fordums tid var kinesiske flåder, der ville angribe Vietnam, men drager kom vietnameserne til undsætning og smed perler ned i bugten. Disse perler blev til klipper og klipperne dannede forsvarsværker, der ødelagde de fjendtlige skibe. Da dragerne på denne måde havde hjulpet, slog dragefamilien sig ned i bugten. Moderdragen blev i Ha Long Bugten og dragebørnene slog sig ned i Bai Tu Long Bugten mod nordøst. På vietnamesisk betyder Ha Long “Nedstigende drage” og Bái Tử Long betyder “Deltagende dragebørn”.

Halong Bugten Halong Bay

Halong Bugten er (selvfølgelig, kunne man fristes til at sige) på UNESCO´s verdensarvsliste og er også kåret som et af de syv naturlige vidundere i verden. Derfor er det, ikke overraskende, en af de mest populære attraktioner i Vietnam. Af samme årsag er der rigtig mange både! Nyhavn Rejser havde arrangeret et 3 dages cruise og det er en rigtig god idé, for det betyder at man kommer længere ud i bugten end de fleste andre både, der enten sejler dagsture eller blot har en enkelt overnatning, og dermed bliver der langt mere plads og ro om båden.

Ankomst og indkvartering på Au Co

Efter ca 4 timers kørsel fra Hanoi ankom vi til Ha Long Bugten, hvor vi skulle mønstre Au Co, vores hjem de næste 3 dage. Der var stadig mange skyer på himlen, men det var tørt og roligt vejr, så vi kunne med ro i sindet se frem til 3 dage på vandet.

Vi havde valgt luksusturen og dette afspejledes allerede i indcheckningen. Vores bagage skulle vi ikke tage os af, i stedet blev vi ført ind i en lounge, blev budt på et glas kold ginger/lemongrass te og blev så bedt om at vælge hvilken duft, vi gerne ville have i vores kahytter! Det har vi ikke tidligere oplevet… Børnene blev enige om, at den ene skulle dufte af jasmin og den anden af lemongrass. Nemlig!Vores fantastiske guide, Singh, havde kontaktet Bhaya Cruises på vej derud for at høre om der var mulighed for connecting kahytter og det fik vi at vide, at det havde de sørget for.

Og så var det ellers bare at gå om bord! Vi blev modtaget med trommer og flag og besætningen stod på næstøverste dæk og vinkede og det var i det hele taget en oplevelse ud over det sædvanlige. Børnene (især) gjorde store øjne og udbrød i kor, at sådan en velkomst havde de bestemt ikke regnet med! De (og vi) var meget imponerede!

Bhaya cruises Halong bay

Vel installeret i vores lækre kahytter blev det frokosttid. Her blev der også givet informationer om de næste par dage, om sikkerheden osv. Det var også her, det gik op for os at vi var 24 gæster og en besætning på 42 personer. God plads og meget højt serviceniveau!

Et veltilrettelagt program

Efter en skøn 5 retters frokost ankom vi til turens første aktivitet. Vi blev sejlet ind til en stor grotte, som vi skulle gå igennem. Der var 750 trin og meget varmt og fugtigt, så det var helt rart at komme ind i grotterne, hvor der var lidt køligere. Der var mange turister. Rigtig mange. Og turen gennem grotterne var sådan lidt som at blive gennet igennem, fordi der ellers ville komme propper og der var “pyntet” ganske meget med kulørte lamper, lidt for meget efter min mening, men det var sjovt at se og høre myterne om de forskellige aftegninger og formationer, der var i grotten. En del af grotten var dedikeret til kvinderne -men det havde nu nok mere med turisme og sjov end egentlige myter at gøre…

Sung Sot Cave grotte halong bay

Den helt store belønning lå dog, da vi kom ud på den anden side. Den udsigt. Wow! Den var alle trinene værd!

Halong Bay Bugten klipper

På vej ned fra grotterne, gik det pludselig meget stærkt for mellemsten, jeg så kun lige ryggen af ham, da han løb alt hvad han kunne. Forklaringen blev åbenlys lige rundt om det næste hjørne… Han har det MEGET skidt med edderkopper!

Halong Bay edderkop Vietnam

Tilbage på båden var det blevet tid til en lille Master Chef konkurrence på soldækket og det skulle vi da deltage i!

Der var 4 runder og det handlede om at lave friske forårsruller. Det laver vi jævnligt til aftensmad hjemme, så drengene var hurtige til at melde sig som deltagere. Mellemsten deltog i og vandt 1. runde, ældsten deltog i og vandt 2. runde og jeg deltog i, men vandt ikke 3. runde. Således endte begge drenge i finalen mod en dame fra Sydafrika.

Finalen foregik med lukkede øjne og gjaldt om at lave den flotteste rulle. Ikke hvem der var hurtigst, hvilket tydeligvis var det drengene gik efter, så de måtte begge se sig slået. Men det var en rigtig sjov oplevelse og personalet var rigtig gode til at gøre det hele både sjovt og festligt. Blandt andet prøvede den ene meget overbevisende at bilde os ind, at det hakkede svinekød faktisk var hund og hun holdt den kørende tilpas længe til, at nogle faktisk begyndte at tro på det, men så knækkede hun også sammen af grin og fortalte at man faktisk ikke spiser hund i Vietnam. Utrolig underholdende aktivitet. Og iøvrigt i fabelagtige omgivelser, ikke at forglemme!

Bhaya Cruises Halong bay spring roll contest mad konkurrence

Efter konkurrencen var det tid til en pre-dinner drink i baren og derefter blev der serveret set menu dinner. De der havde lyst, kunne efter middagen indfinde sig på nedre dæk og deltage i squid fishing. Der var sat lamper op over havoverfladen og så kunne man stå der og pilke efter blæksprutter. Det var nu nok tænkt som børneunderholdning, men det var faktisk ret sjovt, ikke mindst når der var bid. Blot skulle man ikke stå i skudlinien, for de små blæksprutter sprøjtede det bedste, de havde lært, når det blev hevet op af vandet.

Halong Bay Bugten blæksprutte

Børnene brugte et par timer der, under opsyn naturligvis, mens vi voksne kunne nyde en drink eller to i baren. Og dermed sluttede en skøn og smuk første dag ombord på Au Co.

Læs med her om vores videre færd i Halong BayDu kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply