Fest og farve,  Mest hverdag,  Sukkersødt,  Uden mad og drikke..

Børnefødselsdag og filmstjerner

Skal der være fest, så lad der være fest

Yngstearvingen blev 9 år forleden, så det er naturligvis blevet fejret efter alle kunstens regler. I forrige weekend holdt vi børnefødselsdag for pigerne i hendes klasse. Et event, som alle var meget spændte på.

Med 3 børn har vi holdt en del forskellige børnefødselsdage. Lige fra de helt forfærdelige, hvor vi måtte ringe børn hjem, til dem hvor det hele bare gik op i en højere enhed og alle råhyggede sig. Så vi har lært at forberede os grundigt efterhånden, så vi er så sikre på en god oplevelse, som man kan blive – der er jo stadig børn involveret!

What to do?

Vi begyndte allerede i sommerferien at overveje hvor og hvordan dette års børnefødselsdag skulle holdes. Under en googling faldt jeg tilfældigt over Cinemateket ved Det Danske Filminstitut, som til min store overraskelse faktisk arrangerer børnefødselsdage under navnet FILM-X, så det måtte straks undersøges nærmere.

Filminstituttet har en række små “studier”, hvor man kan leje sig ind for et par timer. Vi havde studie 1-4. Der følger instruktører med og så kan man i mindre grupper være hhv. skuespillere, kameramand og instruktør på en film efter (næsten) eget valg. Når man så har indspillet den lille film, rykker man videre til “lydstudie” og efterbehandler lydsiden, lægger flere filmklip på som fyld osv. Til slut er der så premiere på de små film i biografen.

Vi havde 13 piger i alderen 7-9 år med derind, samt vores to drenge på 13 og 14 år. Drengene kom i hver deres gruppe og kunne således hjælpe til undervejs.

Jeg var lidt spændt på, hvordan vi fik fordelt pigerne, så alle blev glade for deres “roller”, men det gik uden problemer og det var sjovt at se hvordan filmene tog form undervejs i forløbet. Fra allerførste forsøg og til de endelige valg, skete der meget i de 3 grupper og mine bekymringer om hvorvidt pigerne måske var lige det yngste, blev gjort til skamme.

Goodiebags

Man må ikke have mad og drikke med derind og da fødselaren jo gerne ville dele ud, som man normalt gør, løste vi det ved at lave en goodiebag med vindruer, muffin, slikpose og en flaske vand til hver, som de fik udleveret ved afhentningen. Vi sluttede jo med premiere på de tre film efter gaveudpakning og derefter var der afhentning og uddeling. Stor succes – jeg mener, hvilken pige (uanset alder) elsker ikke goodiebags?!

De 3 film fik vi med hjem på et USB-stik, så vi kunne sende dem til deltagerne, så også deres familier kunne se dem. Vi har fået rigtig meget begejstret respons tilbage på både oplevelsen og filmene.

Win-win

Hele arrangementet kostede kun kr. 1.200,-, (for op til 28 børn!) hvilket jeg synes er vildt billigt! Det var simpelthen så sjovt og alle – store og små – havde en fest hele vejen igennem. Der var intet fnidder, ingen utilfredshed, kun store smil og masser af grin undervejs! Så det kan vi altså kun anbefale andre at prøve.

 Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply