Kage mousse pynt
Fest og farve,  Mest hverdag,  Sukkersødt,  Uden mad og drikke..

Kager og boller skal der til!

Uden kager og boller, duer fødselsdagen ikke

Vi har holdt 15 års fødselsdag i dag. Og når man holder fødselsdag, skal der naturligvis både kager og boller på bordet. Jeg har gennem de sidste 5 års tid hygget mig med at lave flotte kager, når der var anledning til det. Og med mindre børn i huset, er der selvfølgelig også blevet lavet fondantfigurer i alle afskygninger! Vi har således både haft Frost, Barbie, Star Wars, My Little Pony, Nemo og mange flere på toppen af lagkagerne. Og ærlig talt er vi vist alle blevet lidt trætte af fondant! Så i år skulle det være anderledes!

boller fødselsdag

Boller skal der naturligvis til, for hvad er en fødselsdag uden boller? Men de klassiske lagkager kom der ingen af i år. Jeg spurgte fødselaren, ældstearvingen på 15 år, hvad han gerne ville have og svaret var hvid chokolade, hindbær og kaffe. Og hvad gør en klog så? Jo, jeg startede med at kigge mine egne opskriftssamlinger igennem og dernæst google som en gal. Jeg nåede også gennem flere endelige beslutninger, inden den helt endelige blev taget i går morges. God tid er stærkt overvurderet, ikke!?

Normalt har jeg styr på kagedelen mindst en uge før, men der var jo ikke rigtig noget pynt, der skulle forberedes i forvejen, så bortset fra et enkelt tidspunkt ved 19.50-tiden i aftes, hvor husblassen drillede lidt, så har der være ro på hele vejen. Lidt atypisk for mig, faktisk! Især når jeg lavede to kager, jeg aldrig har lavet før og den ene var HELT anderledes og dermed ikke noget jeg kunne trække på erfaringen ved. Men det lykkedes og allerede ved 10-tiden i morges, var de begge samlet og klar. Sådan!

Kagegilde

Kl. 14 kom gæsterne, vi var 17 – bare nærmeste familie… Og der blev drukket kaffe, varm kakao med flødeskum, spist boller og  selvfølgelig de to lækre kager. Og der blev faktisk stort set spist op! Og kagerne fik masser af ros. Yes, mission accomplished! Og ja, fødselaren var også begejstret!

Den ene kage var en lækker Tiramisu lagkage med lyse bunde og kakao og guldstøv på toppen. Forholdsvis nem at lave, lidt svær at få over på fadet og SUPER lækker! Altså som i MUMS!

Tiramisu lagkage

Den anden var en mousse-kage med nøddemarengs-bund, hindbærmousse og hvid chokolade mousse. Den var jeg spændt på, for sådan en har jeg aldrig lavet før. Den kunne da også godt have stået skarpere, men nu ved jeg så næste gang, hvor jeg skal gøre hvad, for at den sidder lige i skabet. Til gengæld var den også virkelig lækker. Den kunne faktisk godt bruges som dessert. Også den fik en gang pynt bestående af flotte, friske hindbær, gyldne halvkugler i hvid chokolade og endnu mere guldstøv.

hvid chokolademousse hindbærmousse nøddebund

snit moussekage

Glade og trætte

Så fødselaren er glad. Gode gæster, gode gaver, gode boller og gode kager. Så kan man ligesom ikke rigtig forlange mere, vel!? Der er stortest ryddet op igen, opvaskeren arbejder og i aften står den kun på et par hotdogs, for der er vist ingen, der kan spise ret meget mere.

Og så skal vi iøvrigt ikke holde mere lige foreløbig! Siden Lillejuleaften har vi haft gæster til middag/fødselsdag 6 gange! og så har vi også selv været i byen et par gange, så nu trænger vi faktisk til ikke at lave noget som helst! Det er altid hyggeligt, men det ER altså også rart nok at have en weekend uden planer.

 Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply