Mest hverdag

Prins Henrik er død

Det var vel egentlig ikke en uventet besked at vågne op til i dag, men alligevel var det med vemod jeg hørte og læste den. Prins Henrik har altid været helt sin egen og været stolt af det. Han var franskmand, selv som dansk prins, og han var stolt af sin baggrund, det kan ingen være i tvivl om. Og som tidligere bosat i Frankrig, forstår jeg ham godt. Frankrig er svær at holde op med at elske.

Prins Henrik tog mange hug fra befolkningen og medierne, fordi han sagde hvad han mente og desværre var det nok det, som de fleste forbandt ham med. Det er efterhånden flere år siden at vi, herhjemme, begyndte at tale om hvorvidt han måske var syg, for vi kunne se og høre, at hans opførsel mindede om den, vi har oplevet hos demente familiemedlemmer og bekendte. Jeg arbejdede i min ungdom på to forskellige plejehjem og mistanken om demens lurede derfor. Indrømmet, der har været episoder, hvor jeg også tænkte, at han måske lige var lidt for hurtigt ude eller var lidt for “stolt” for sit eget og den øvrige kongefamilies bedste, men jeg har altid haft stor respekt for både ham og resten af Kongehuset.

Prins Henrik var en levemand. Vi har med stor interesse fulgt rejseprogrammer i tv, hvor han f.eks. viste sit barndomsland, Vietnam, frem og fortalte på en utrolig spændende måde. Vi har een af hans kogebøger, hvori opskriften på Hummer-risotto, som er helt fantastisk, findes og vi har nydt madprogrammer fra slottet i Cayx med stor fornøjelse. Der er ikke tvivl i mit sind om, at han var utroligt begavet og en meget spændende personlighed. Og der er ingen tvivl om, at han har gjort et meget stort indtryk på rigtig mange mennesker.

Jeg har netop hørt i tv, at  Prinsen ønskede sin aske spredt dels over de danske farvande og dels nedsat i Fredensborg Slotshave. Og hvor er det bare en fin idé. Nok er det ikke sammen med Dronningen, som også jeg ville have tænkt var det mest naturlige, men denne måde synes jeg faktisk er helt rigtig. Lige i hans ånd.

Jeg har været royalist med stort R hele mit liv og jeg har ikke andet end respekt for det danske kongehus og selvom jeg tænker at døden kom på et barmhjertigt tidspunkt, så er dagen i dag trist og jeg er berørt og rørt.

Mine tanker går i dag til Prins Henrik og hans efterladte.

Æret være Deres minde, Prins Henrik.Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply