Mest hverdag, Uden mad og drikke..

Græske fladbrød – eller pitabrød, om man vil.

Alle kender de almindelige pitabrød, der kan fyldes med kød og salat. Disse græske pitabrød er dog ikke til at fylde på klassisk manér og går derfor som fladbrød herhjemme. Det bliver de nu ikke mindre lækre af og især denne opskrift inspireret af den græske kogebogsforfatter Vefa Alexiadous, er virkelig lækre!

græsk fladbrød pitabrød

De kan bruges som “brydebrød” eller man kan fylde dem, som man ville med bløde taco-skaller. Begge dele fungerer fremragende.

Græske fladbrød

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Græsk
Antal: 5

Ingredienser

  • 1/2 pk tørgær svarende til 25 gr frisk gær
  • 350 gr hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,75 dl vand

Sådan gør du

  • Tørgær og mel blandes godt. Salt og sukker tilsættes og blandes med.
  • Tilsæt olie og fingervarm væske.
  • Ved brug af tørgær skal dejen æltes længere tid, gerne 10 minutter, og den skal også hæve længere tid end ved brug af frisk gær.
    Jeg ælter på køkkenmaskinen. Lad dejen hæve i skålen, dækket med madfilm eller et vådt viskestykke i 1 time.
  • Del dejen i 5-6 stykker, undlad at arbejde for meget med dejen, da den så vil blive sværere at rulle ud! Rul hver bolle ud så den er ca 5 mm tyk.
  • Opvarm en jernpande til middel varme og bag hver enkelt "pandekage" på hver side, så de er pænt brune og bagte.
    Det kan være nødvendigt at smøre en smule olie på panden, men det skal kun lige være ganske lidt.
  • Ønsker man at brødene skal være "sprøde" lægges de blot på en bagerist, vil man gerne have dem bløde og bøjelige, kan de dækkes med et viskestykke, så holder de sig også lune til servering. Bager man dem i god tid, kan de varmes i ovnen eller på panden.

 



Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Skriv et svar