Fest og farve,  Mest hverdag

Vi har holdt konfirmation – om forberedelserne.

Vi har holdt konfirmation og det var en helt igennem fantastisk dag!

Ældstearvingen har glædet sig helt vildt, igennem lang tid, til at skulle konfirmeres. For et par år siden var han faktisk i tvivl om han ville, men vi har brugt meget tid på at tale om alt det der udefinerbare med at tro på noget og krævede også, at han som minimum skulle deltage i konfirmationsundervisningen for at kunne tage det, for ham, rigtige valg. Og det har han så gjort. Og han valgte, at han gerne ville konfirmeres, for han kan, ligesom jeg selv, godt lide tanken om at der må være noget mere mellem himmel og jord. Det er nu ikke fordi vi som sådan er troende, men omvendt er vi heller ikke ateister og det er også dér han er landet, så han valgte konfirmationen til.

Vi sporede os ret hurtigt ind på hvilken type fest der skulle holdes, for ældstearvingen ville gerne holde det hjemme, der skulle være tarteletter til forret og det skulle være en rigtig 3-retters middag. Til at begynde med talte vi om at leje et telt til haven, men fandt ret hurtigt ud af, at det faktisk er temmeligt dyrt, når der også skal fast gulv mv. i og når man samtidig på ingen måde kan være sikker på godt festvejr i Danmark i maj måned, blev vi enige om istedet at rydde stuen og invitere lidt færre mennesker, end vi ellers havde forestillet os og så arbejdede vi ud derfra. Vi fandt en “luksus fest pakke” til en meget rimelig pris hos Multi-festudlejning og de både bragte og hentede det hele, så det var bare super nemt.

Jeg blev for et års tid siden, af min frisør, anbefalet cateringfirmaet Dinner-K, der er beliggende i Hillerød, så jeg kontaktede dem for at stille det afgørende spørgsmål; om de ville lave tarteletter til forret? Og det var heldigvis ikke noget problem! I vinter holdt vi så et møde, hvor vi talte om menuen og fik den tilrettelagt efter konfirmandens ønsker. Kristina fra Dinner-K var rigtig god til at komme med ideer og input og vi fik sammensat en rigtig lækker menu til en yderst rimelig kuvertpris.

Tøjet tog vi ud for at finde lige inden vinterferien. Ældstearvingen har haft en forestilling om outfittet i et års tid, så vi vidste godt, hvad vi skulle se efter. Det drejede sig om et “ungt” jakkesæt, gerne i en klar mørkeblå og så skulle der hvid polo og hvide sneakers til. Et sæt, som ville klæde ham enormt godt og være lige hans stil. Vi var rundt flere steder og han prøvede også 3-4 sæt inden vi endte hos Jardex. De havde 4-5 forskellige slags klassiske jakkesæt i “konfirmand-størrelse” hængende og hans øjne fangede ret hurtigt et støvet mørkeblåt med brune stiklinger ved knaphullerne. Og da han prøvede det, var der ingen tvivl. Dét var det helt rigtige sæt! Slet ikke det vi troede, vi ledte efter, men til gengæld det helt rigtige. Og så stod jeg jo der og blev helt rørt! Min førstefødte, der pludselig så helt stor ud! Så sættet blev købt, men ikke rettet til, det tog vi tilbage og fik gjort 3 uger inden konfirmationen, så han ikke nåede at vokse fra oplægningen. Billeder kommer i indlægget om selve konfirmationen…

Jeg kan godt lide at gøre noget ud af borddækningen, når vi har gæster og sådan er det naturligvis også til de store fester. Ældstearvingen har været rigtig meget indover og hans idéer var rigtig gode, så vi fik hurtigt sporet ind på en stil, han gerne ville have. Festligt, maskulint og alligevel “varmt”.  Hans yndlingsfarve har alle dage været lilla og derfor skulle der naturligvis også lidt lilla med på bordet. Vi endte med et, hvis jeg selv skal sige det, super flot resultat med sort, hvid, hør, glas, eukalyptus og tidselblomster – og det blev præcis, som han gerne ville have det!

   

Invitationerne passede ind i samme stil og også dem havde han selv udtænkt, efter at havde fundet inspiration på nettet og jeg synes faktisk de blev super flotte og lige hans stil!

Ønskesedlen gik han igang med i rimelig god tid, men det er ikke helt nemt at finde på noget at ønske sig, når man faktisk ikke rigtig mangler noget, så hovedet skulle lægges grundigt i blød og så lykkedes det da også at få en nogenunde tilgængelig liste på plads.

Blomster bestilte jeg hos vores lokale blomsterbutik 2-3 uger inden festen, så jeg var helt sikker på at kunne få de rigtige i den rigtige mængde.

Ved mange konfirmationer er det næsten blevet en tradition, at konfirmanderne giver hinanden en rose, men det var bare ikke lige det helt rigtige, så vi kreerede istedet små folieposer (købt hos Søstrene Grene) med lakrids-kugler i istedet og der blev så sat en lille lykønskning på hver enkelt.

 

Et par uger inden festen holdt Bilka vinudsalg, så vi kørte ned og udvalgte 3 forskellige rødvine, som vi ville smage på. Hvidvine havde vi allerede rigeligt af i vinkælderen. Og så vi ringede efter mormor og morfar og inviterede til vinsmagning og fandt også favoritten – praktisk og sjovt på samme tid!

Hele ugen op til festen gik med oprydning og rengøring, for een ting er når man selv laver mad i sit køkken, men når der kommer fremmede og skal kokkerere, så må der altså gerne være både renere og mere ryddet end normalt og resten af huset fik også den store tur. Jeg har dog opdaget efterfølgende, at lampen i entreen blev overset… så det tykke lag støv må vi huske inden den næste fest! Dagen før dagen kom mine forældre og hjalp med en masse praktisk, mormor fik plads ved et bord i haven, hvor hun gik igang med at fylde alle de små forskellige glasvaser, jeg havde samlet, med blomsterne og vi fik sat lys i de hjemmelavede stager.

Hr. H. og Morfar fik båret sofaerne ned i soveværelset og fik så sat borde og stole op i stuen, så vi kunne gå igang med borddækningen. Det er altid lidt spændende, om det ender med at se ud i virkeligheden, som det gør i hovedet, men det gjorde det og det blev bare så flot! Og allerede sidst på eftermiddagen var det, der kunne gøres klar, faktisk klar! Vi er ellers eksperter i at drøne rundt til langt ud på aftenen, når der skal holdes fest, men vi kom faktisk i seng i fornuftig tid og havde også rimelig god tid søndag morgen, selvom vi skulle være i kirken allerede kl. 9.30. Vi nåede endda at puste 30 heliumballoner op, inden vi lukkede hoveddøren efter os for at køre til kirken.

 

 

 

 Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply