Mest hverdag

Tilbage på skolebænken

Nogle er startet i sidste uge, hos os var det tilbage på skolebænken for ungernes vedkommende i går. Så gik der lige 6 uger!

Glæder du dig til skoleferien slutter?

De sidste par år har jeg faktisk glædet mig en smule, når vi nåede til skolestart efter sommerferien. Ikke fordi jeg ikke kan lide at være sammen med vores børn, nok snarere fordi jeg kunne mærke, at alle trængte til nye input. I år føles det anderledes og jeg kunne faktisk godt lige snuppe et par uger mere sammen med dem uden det ville gøre noget. De er blevet større og det kan mærkes på dynamikken i familien. Og det er skønt!

søskende

Vores sommerferie blev ikke helt som ventet, hvilket faste læsere nok har opdaget, men den blev nu dejlig alligevel. Også selvom vejret ikke har været helt så stabilt sommervejr, som man kunne have ønsket. Men vi har faktisk været meget udendørs og meget aktive i denne sommer og det har givet nogle dejlige oplevelser sammen og hver for sig, som vi ser tilbage på med glæde.Vi har vandret i alperne, set gletchere, kørt i rodelbahn, svævet i skilifte, sejlet i speedbåd og faldet af bananbåden bagpå. Der er blevet badet og prøvet kræfter med paddleboards, sejlet på vandcykler, klatret i træklatrebaner, været i dyreparker, drengene har været med moster i svævetunnel, vi har løbet og gået ture og vi har hygget, spist is og spillet spil sammen. Ikke så tosset, hvis du spørger mig!

hovedspring

Slut med ferieaktiviteter og i seng til tiden.

I sidste uge var yngstearvingen og mellembarnet på hhv. idræts- og dancecamp og storebror har holdt LAN-party med een af bedstevennerne. Torsdag var alle hjemme igen og vi startede så småt at genindføre skoledøgnrytmen, så alle var friske mandag morgen, da hverdagen meldte sig igen.

Hvor bliver blyanterne af?

Med skolestart hører også tjek af tasker, penalhuse osv. og man må undre sig over, hvor tingene forsvinder hen?! Jeg har gennem årene købt et hav af viskelædere, linealer, vinkelmålere, stiftblyanter, men nu så det endnu engang ud til at alle manglede et eller andet. Meget mystisk!

tomt penalhus

Yngstearvingen fandt på sommerferien en skoletaske, hun simpelthen ikke kunne leve uden. Hun fik ny sidste år, så jeg synes faktisk ikke det var nødvendigt med en ny, men så betalte hun bare selv! Hun har også et rigtigt fint penalhus, som hun fik til sin fødselsdag i oktober. Desværre er tingene bare ligesom forsvundet fra det, så det var ret tomt. Så den stod lige på genopfyldning af 3 penalhuse, oprydning i skoletasker og indkøb af bogbind.

Verdens smarteste bogbind

Tidligere har jeg bundet alle bøgerne ind. Det hader jeg! Og strengt taget kunne de vel selv have gjort det, men altså… Derfor er jeg helt pjattet med genanvendeligt stofbogbind, der bare lige skal trækkes ud over bøgerne. Fantastisk opfindelse! Og til yngsten er der i år indkøbt bogbind i lyserød med enhjørninger på. Og det er altså supernemt at man ikke skal sidde der og klippeklistre med alle de bøger, de får med hjem OG de kan bruges igen og igen (hvis altså ikke man har en datter, der tænkte, at det kunne være sjovt at klippe huller i…).

stofbogbind

Arnold Busck har flere forskellige slags, og har faktisk samlet et helt katalog med skolestartsting. (Reklamelink) Og jeg skulle hilse fra yngsten og sige, at der er FEDE ting i det!.

Så er der fred igen.

Nu er skolen så for alvor i gang og i går var den første rigtige skoledag. Yngsten skal til børnefødselsdag efter skole og drengene finder naturligvis selv hjem, når de har fri. Så jeg sidder med min kaffe og nyder stilheden. Ferie er godt, men alene hjemme er heller ikke dårligt engang imellem.

kaffepause


Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply