Mest hverdag

Det østrigske badehotel

Hvor skal vi nu tage hen?

Vores sommerferie endte, som tidligere nævnt, med at blive på et badehotel – Hotel Urbani – i Østrig. Det var lidt tilfældigt, at det blev her. Dels fordi vi ledte efter hoteller med plads til 5 og dels fordi swimmingpool var et ufravigeligt krav efter badeferien i Caribien gik i vasken.

En suite med det hele, tak!

Vi vidste, vi ville køre forbi München for at besøge nogle gode venner, der bor der. Derfra var alt åbent, så da Booking.com leverede et antal forslag udfra vores ønsker, var suiten på Hotel Urbani et af de bedste bud. God plads (3 soveværelser!) Indendørs-og udendørs pool, søbad og fri parkering. Oveni hatten er der halvpension, hvilket også tiltrak, da ynglet efterhånden er dyre i kost. 

Hotel Urbani

Nummerpladerne på hotellets p-plads afslørede at det fortrinsvist er tyskere og østrigere, der bor på hotellet, selvom der jo så lige sneg sig en enkelt dansker og en enkelt russer ind. Det virkede som om en del af gæsterne var gengangere og det kan vi godt forstå!

Kan vi blive lidt længere, Mor?

Vi havde booket 5 nætter i første omgang og vidste faktisk ikke helt, hvad vi ville derefter. Vejret var ustabilt i hele midteuropa, så vores første indskydelse med at køre sydpå til Italien, var ikke videre tillokkende. Havde vi nu været sikre på 30 grader og høj sol, så var vi kørt derned, men vi skulle nordpå igen og tanken om en ekstra lang hjemtur uden at have fået ordentligt sommervejr, satte en stopper for den plan.

Efter et par nætter tjekkede jeg på Booking.com om den suite vi allerede boede i mon var ledig lidt længere tid og det var den sørme! 4 nætter yderligere. Så vi tjekkede prisen online og gik så ned i receptionen og bookede disse 4 nætter – ovenikøbet til bedre pris end online, fordi vi handlede lidt. Det kan man nemlig godt!

Gode senge og fuld forplejning

Så 5 nætter blev til 9 og vi kunne sagtens være blevet dobbelt så længe. I bookingen stod at der var halvpension med i prisen, hvilket vi var lidt spændt på. Vi har ikke tidligere haft andet end morgenmad med i “pakken” og havde hørt flere historier om lousy all inclusive-buffeter. Hvem har ikke det? Alle bekymringer blev dog hurtigt gjort til skamme; dels fik vi anvist eget bord, som vi havde under hele opholdet og dels var det skøn mad hele vejen igennem. Hver aften var der et udvalg af salat, forret, suppe, vegetarret, fisk og kød og dessert. Og børnene havde mulighed for et lille udvalg også. Der stod også en frostboks med 3 slags is, hvor man kunne lave sin egen isvaffel – og lige så mange man havde lyst til!

Det viste sig, at der faktisk også var en let frokost med i prisen, så der skulle ikke betales andet end drikkevare-regningen, da vi checkede ud. Hvor nemt kan det lige blive?

Det bliver en ommer – på den gode måde.

Østrig var forbavsende skøn! Jeg har vist nok været der engang for mange år siden, men ellers er det ikke et land vi har holdt ferie i tidligere. Men jeg er ret sikker på, at vi kommer til at gøre det igen, for der er altså ret fantastisk. Uanset om man er til afslapning eller aktiv ferie, var der masser af muligheder. Og vejret? Ja, det blev faktisk bedre, så selvom vi fik en del regn, fik vi faktisk også en del sol og varme. Ikke høje temperaturer, men dog til shorts og t-shirts – når man altså ikke lige stod på en bjergtop!

Gerlitzen

Allerede umiddelbart efter vi var kommet ind i Østrig, så vi et skilt til Designer Outlet Salzburg, så der valgte vi at køre forbi. Det kom til at tage et par timer, men så blev der også både købt skjorter, trøjer, skisæt og meget mere. Man skal se sig for, men så kan man også finde nogle rigtig gode tilbud!

Aktiv ferie

I de følgende dage fik vi både badet, sejlet i speedbåd, “redet” på bananbåd, stået på padleboards og sejlet på vandcykel. Alt sammen helt gratis på hotellet.

padleboard Ossiacher See badehotel

Gerlitzen

Et par udflugter ud i landet blev det også til. Der er nok at vælge imellem. Vi var en tur på Gerlitzen, der ligger lige bag ved hotellet. Vi tog skilifterne helt op og gik så ned igen.

Gerlitzen skilift

En utroligt smuk tur på 4-5 km, hvor vi også fik skøn frokost på Pollingerhütte undervejs.

Vandretur ned af Gerlitzen

Og dagen efter blev vi mindet om turen… lårbasserne og lægmusklerne var nemlig blevet lidt ømme!

Großglockner Hochalpenstraße

Der er alle de smukke alpevejstrækninger, man overhovedet kan ønske sig. Man sidder der i bilen og hver gang man kører rundt om et hjørne, bliver man igen forbavset og betaget over hvor smukt der er.

Grossglockner hochalpenstrasse

Jeg kan kun anbefale at man også kører en tur til Großglockner, der er Østrigs højeste bjerg. Man skal på betalingsvejen Großglocker Hochalpenstraße for at komme dertil, men både turen derop og endestationen Franz Josef Höhe er det hele værd. Hold op, der er smukt! Og koldt, så husk lige overtøjet!

Grossglockner hochalpenstrasse

Der er udsigt til Großglockner og til Pasterze gletcheren og ønsker man det, kan man tage Großglockner Gletscherbahn ned til selve gletscheren. Arhmen altså, det er så smukt!

Grossglockner

Nuttede dyr og klatrestativer

En lille sjov ting er, at man kan se murmeldyr pile rundt i græsset og er man der rigtigt tidligt, skulle der også være gode chancer for at se gimser springe rundt på klipperne. Dem så vi nu ikke, men murmeldyrene brugte vi lang tid på. Når nu man har en 9-årig pige med… Iøvrigt er der forbavsende mange og gode legepladser på bjergruterne, så man kan sagtens tage børnene med selvom de måske ikke gider sidde i bilen for længe ad gangen. En halv time på legepladsen, så er de klar igen.

Køreturen gennem alperne byder også på sne. Også om sommeren. Så selvfølgelig måtte ungerne lige ud og kaste med et par snebolde! På en eller anden måde føles det nærmest lidt magisk at stå i sneen midt i sommerferien, kun et par timer efter man har slikket solskin ved poolen på hotellet.

sne i juli

For fuld fart ned af bjerget

En anden dag tog vi en kortere og varmere tur lidt op af et andet bjerg. Men det var nu bare for at tage et par ture i Rodelbahn. Det er nærmest en bobslæde, der kører i en bane. Og man kan få rigtig meget fart på. Hvis man altså ikke kører efter sin mor, der syntes at det gik rigeligt hurtigt uden helt at slippe bremserne! Det var ikke mit mest populære øjeblik, da ældsten tabte racerløbet til sin lillebror, fordi jeg lå i vejen. Men det var faktisk ret sjovt! Også selvom yngsten hellere ville køre med far, fordi det gik hurtigere!

Minimundus Klagenfurt

Derudover var vi en tur i Minimundus, der vel nærmest er lidt som Legoland, bare uden forlystelserne. Meget hyggelig, hvis man vil lave lidt børnevenligt en dag. Derinde kunne man også prøve en 3D biograf, hvilket vi syntes var ret underholdende. Minimundus ligger i Klagenfurt, der er en hyggelig by at gå tur i. 

Dreiländereck – med Italien lige om hjørnet

St. Urban, hvor hotellet ligger, ligger ved Ossiacher See i Kärnten. Det er næsten så sydligt som man kan komme i Østrig. Det betyder, at en dagstur til enten Slovenien eller Italien er meget overkommelig, da der kun er en køretur på omkring 30 minutter til grænsen. Vi valgte at køre til Udine i Italien en dag. Desværre dummede vi os lidt, for selvom vi godt ved, fra vores år i Frankrig, at mange sydeuropæiske lande holder helt eller delvist lukket om mandagen, så havde vi ikke lige tænkt det ind i planlægningen. Så vi kørte derned, ja – du gættede rigtigt, en mandag. Doh! Så det blev til en spadseretur i halvtomme gader med kun enkelte åbne butikker, men der var dejligt og vi fandt en skøn restaurant, som serverede fantastiske pizzaer. Og så var midterbarnets lykke gjort. For det var helt klart det, han havde glædet sig allermest til. En ægte italiensk pizza!

Pizza i Udine

Da vores 10 dage ved Ossiacher See var slut, kørte vi igen nord på mod et par nætter forskellige steder i Tyskland, inden turen gik tilbage til Danmark.

Jeg er nødt til igen at nævne, hvor begejstrede vi faktisk endte med at være for Østrig. I mine øjne er det stærkt undervurderet som sommerferiedestination, for der er virkelig noget for enhver smag. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi skal tilbage dertil en anden god gang. For sommerferie på det østrigske badehotel var godt!

EdelweissDu kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply