Mest hverdag,  Rejseliv

Island – Mellem klippesprækker og gyldne vandfald. Del 2

Efter to nætter i Ásólfsskáli blev det tid til næste stop på vores rundrejse. Vi skulle ikke så langt, til Hotel örk i Hveragerdi, og havde derfor god tid til at køre på opdagelse undervejs. Vejret var skønt og vi besluttede derfor at tage Den Gyldne Cirkel inden vi kørte til hotellet.

Den gyldne rundtur.

Vi fik sagt farvel til hunden Mosi og kørte så afsted. Første stop var Sejlafoss, der også er et af de kendte vandfald. Grundet tidspunktet henlå det i skygge og selvom vi egentlig havde talt om, at vi gerne ville tage turen ind bag ved vandfaldet, så besluttede vi blot at tage et hurtigt kig. Dels var min jakke jo ikke vandtæt, dels kostede det penge at parkere der. Så det blev bare til et hurtigt kik, mens Hr. H. blev ved bilen.

Seljafoss

Derfra satte vi kursen mod Tingvellir. Jeg har ikke været på Island tidligere, så jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente andet end nogle klippesprækker og et åbent område, hvor der havde været det allerførste Alting i verden. Så ærligt talt var forventningerne ikke vanvittigt store. Jovist, super flot natur, men det er der jo alle steder heroppe…

Thingvellir


Men hold. Nu. Op! Jeg er fuldstændigt solgt! Vejret viste sig igen fra sin fineste side og det var nærmest magisk at gå på stien mellem klipperne, at se ud over landskabet, af tabe blikket dybt, dybt ned i de klareste søer, jeg i mit liv har set og ikke mindst at spise medbragt frokost med udsigt over det hele! Wow! Det er altså et syn for guder – nordiske eller ej! Det var svært at løsrive sig og komme videre.

Thingvellir

Geysir og Strokkur.

Geysir, i Haukadalur Geothermal Field, har de fleste vist hørt om, den har trods alt lagt navn til netop gejsere. Så den stod som næste punkt på dagsordenen, selvom selve Geysir strengt taget ikke længere er den, der trækker flest blikke. Den sprutter nemlig ikke længere. Det gør derimod Strokkur, det er en særdeles aktiv gejser, der ligger i samme område. Den underholdt os lystigt med udbrud med minutters mellemrum til stor begejstring for alle.

Strokkur

I området er der også flere “vandhuller” med større eller mindre sigbarhed – og en liflig lugt af rådne æg. Og alle, der har drenge i teenagealderen ved jo, hvor sjovt det kan være at joke med prutter! Så vi havde en fest.

Geysir


Det gyldne vandfald.

Den 3. og næsten obligatoriske seværdighed i den gyldne cirkel er Gullfoss. Det gyldne vandfald. Jeg vil næsten tro, at det er det mest berømte vandfald i Island og med god grund! Det er kæmpestort, meget voldsomt og virkeligt smukt! Og eftersom jeg nu var blevet udstyret med vandtæt jakke, gik vi naturligvis også så tæt på som det nu kunne lade sig gøre.

Gullfoss

Der er noget ærefrygtindgydende ved at stå dér på klippen midt i vandfaldet og både se, høre og føle vandets brusen. Det er ret vildt at opleve. Og når solen samtidig danner regnbuer i i de milioner af små vanddråber, som kastes op i luften, så er det altså at magien for alvor opstår!

Gullfoss

Kerid krateret

Eftersom det efterhånden var blevet sidst på eftermiddagen begyndte vi så småt at vende næserne mod Hveragerdi. Der var bare lige et enkelt stop på turen, vil ville have med og heldigvis var det lige på vejen! I Grímsnes ligger vulkankrateret Kerid med en blågrøn sø i bunden. Det koster en smule at komme ind til krateret, men det er sjovt at se, hvis man alligevel kommer forbi. Jeg ville dog ikke ligefrem køre efter det.

Kerid

Velkommen til Hveragerdi.

Hotel örk viste sig at være et fint valg. Vi fik et stort familieværelse med 5 rigtige senge (i modsætning til de utallige drømmesenge/sovesofaer o.lign. til yngstearvingen vi er blevet mødt af andre steder) og der var god plads til både tasker og kufferter. Jo jo, man har jo ting man prioriterer højere end andet! Og så er der pool, to hot tubs og vandrutchebane, så børnenes begejstring var til at føle på!

Aftensmaden indtog vi på en lille og egentlig lidt anonym restaurant “Matkrain” i byen. Forventningerne var ikke meget høje, men det blev gjort til skamme, for maden var virkelig lækker, så det blev til både hovedret og dessert! Klart en anbefaling herfra, hvis du skulle komme forbi.

Tilbage på hotellet var der ret hurtigt ro i alle senge, for vi var mætte på mad, mætte på oplevelser og mætte på frisk luft, så mørklægningsgardinerne blev trukket godt for og jeg slukkede som den sidste efter at have kigget på morgendagens program.

Husk at kigge med, når næste del kommer. Der kan du bl.a. læse om nedstigning i lavagrotter, vandreture der krævede lidt mere end forventet og om “præmien”, da vi endelig nåede frem.

Læs mere.

Del 1 – Island – landet af is og ild – og Covid-19 tests.

Del 3 – Island – Lavatunneller og varme kilder.Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply