Mest hverdag,  Rejseliv

Ferie, ferie, ferie…

Efterårsvejr og udlængsel.

Jeg har udlængsel! Jeg kan næsten ikke holde dansk efterårsvejr på sådan en kold, våd og blæsende dag ud. Så selvom det selvfølgelig ikke er det samme som faktisk at tage afsted, så lugter ferieplanlægning da en smule af ferie.

Sommerferieplanlægning

I efterårsferien var vi i Chartres, Frankrig, hvor vi tidligere har boet i 2,5 år. Mens vi var dernede, blev ruten for Tour de France 2018 offentliggjort og det viser sig, at Chartres er målby på een af etaperne. Da vi hørte dette, kiggede vi på hinanden og sagde næsten i munden på hinanden “Skal vi til Frankrig på sommerferie næste år!?”

Vi har tidligere stået på nogle af ruterne og det er ret festligt, også selvom man ikke interesserer sig vildt meget for cykelløb. Når de så samtidig kommer til Chartres, ovenikøbet aftenen inden Bastilledagen, hvor der er fest og fyrværkeri, så lå det ligesom i kortene. Så vi gik ned i receptionen for at høre om de havde ledige værelser. Jo da, der var 4(!) værelser tilbage! Så vi tænkte hurtigt og besluttede os for at reservere de to af dem.

Og så lå det jo faktisk fast, hvor vi drager hen til sommer. Vi var ellers slet ikke begyndt at overveje det endnu, men nogle gange går tingene stærk og så må man tænke hurtigt!

Planlægning

Den sidste uges tid har jeg så fundet 4 hoteller og ferielejligheder i hhv. Holland og Frankrig og har dermed fastlagt ruten på knap 3.400 km og knap 3 uger – og jeg glæder mig allerede!

Vi er som bekendt 5 i familien og vil gerne have minimum to soveværelser, når vi er afsted og det besværliggør ofte vores søgen efter ferieboliger, da vi samtidig ikke har lyst at bruge hele budgettet på bolig, vi vil meget hellere spise for pengene. Men der skal være plads nok og efter flere søgninger hist og her, lykkedes det også til sidst. Så nu er der blot tilbage at finde ud af hvad vi gerne vil se i nærheden, hvilke vinproducenter vi skal besøge og hvilke restauranter vi vil spise på. Men der er heldigvis også god tid til at søge. Og det elsker jeg, det der med at undersøge og arrangere.

Så indtil vi skal afsted, vil jeg hygge mig med planlægningen. Så kan efterårsvejret bare komme an!



Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply