nemme hurtige morgenboller brusebadsboller
Mest hverdag,  Uden mad og drikke..

Nemme og hurtige morgenboller

Morgenboller

En tanketorsk gjorde, at vi ikke lige fik købt morgenboller til helligdagene i lørdags, men gær har vi altid, så da jeg stod op i morges, satte jeg en gang nemme og hurtige morgenboller over og så var der friskbagt brød en times tid senere. Egentlig kan vi bedst lide brød, der kun indeholder en smule gær og til gengæld har fået lov at hæve længe, men i en svæver vending går det absolut med den hurtige løsning! Og de smager altså stadig ret godt!

Jeg bruger sjældent så meget gær, som opskrifter foreskriver og selv med de korte hævninger, kan man ofte slippe afsted med mindre gær. Og brød som smager af gær er bare ikke særligt lækkert!

Hurtige morgenboller – ca 14-16 stk

30-35 gr gær
1 dl lunkent vand
50 g smør
1 tsk salt
3 dl mælk
3 spsk sukker
1/2 tsk kardemomme
9-10 dl mel – hold lidt tilbage, dejen skal kun lige være “tør nok” til at kunne formes

Opløs gæren i vandet. Smelt smørret og lun mælken i samme gryde, den skal kun være håndvarm. Hæld i gærblandningen og tilsæt salt, sukker og kardemomme. Tilsæt 3/4-dele af melet og rør dejen på en røremaskine. Tilsæt ekstra mel, kun en smule ad gangen, så dejen får den rigtige konsistens. Den må gerne røres 10-15 minutter, hvis der er tid.

Form med det samme dejen til boller og stil dem til hævning under et fugtigt viskestykke i ca 30 minutter. Gerne længere, hvis tiden er til det.

Bages ved 225 grader i 10-12 minutter.

God appetit!Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply