Hotel Grand Monarque Charthes Frankrig
Mest hverdag,  Rejseliv

Hoteller og ferieboliger i Europa – vores helt egen mening.

Hoteller og ferieboliger – vores helt egen mening

Vi har efterhånden rejst en del rundt i Europa med bil og til andre destinationer med fly og har besøgt rigtig mange forskellige hoteller og ferieboliger undervejs. Mange har vi fundet via booking-portaler, men vi oplever indimellem, at det ville have været billigere at booke direkte, hvilket selvfølgelig giver god mening. Booking-portalerne er dog ofte nemmere at gå til, især hvis man skal booke flere steder, og der er også ofte mulighed for meget sen afmelding, hvilket vi synes godt om.

Vores must-haves

Et issue for os er, at vi er 5 personer, men børnene er endnu ikke store nok til at bo på eget værelse, så vi er afhængige af at kunne få connecting rooms, suiter med plads til 5 eller deciderede familieværelser og det er der underligt nok mange steder, der simpelthen ikke har. Så vi skal være ret tidligt ude for at få booket. Har vi kun enkelt eller to overnatninger et sted, er det ikke så vigtigt, der splitter vi bare op, men er det længere tid, vil vi selvfølgelig gerne bo sammen.

Både long- og short-stays

Når vi kører til Frankrig eller det øvrige Sydeuropa tager vi gerne en overnatning på vej ud og hjem, for ikke at skulle køre alt for længe, så en del af de nævne hoteller har vi kun haft en enkelt overnatning på, de har ligget godt ift den rute vi har valgt at køre.

Og så er der selvfølgelig også voksenture. Hos os er de indtil videre højest på 4-5 dage.

Listen vil løbende blive opdateret og der kan derfor være feriesteder uden bedømmelser!

HOTELLER

Best Western Grand Monarque ****+(2018)
22 Place des Épars
28000 Chartres, Frankrig

Vores absolutte favorithotel, hvor vi er kommet gennem 10 år og har boet på 10+ gange. Vi har været der både med og uden børn og i kortere og længere tid og er altid glade for at komme der. Det er et typisk fransk familiehotel, hvor både ejeren og denne far, den tidligere ejer, er synlige og nærværende. De er rigtig franske – på den fede måde – og man oplever bl.a. at de kommer og hilser på, mens man spiser middag. Sådan bare lige for at høre om alt er tilfredsstillende.

Hotellet har flere typer værelser og for børnefamilier er der både mulighed for deciderede familieværelser, suiter og connecting rooms. Wifi er gratis og velfungerende. Ved bestilling bør man høre om mulighed for at få morgenmaden inkluderet i prisen, det er en måde at spare lidt på. Der findes både bar, brasserie og Michelin-stjerne dekoreret restaurant på hotellet og alle 3 er anbefalelsesværdige. Vi bor der aldrig uden at spise på restauranten en aften, det er altid en stor oplevelse og til meget rimelige priser. Men husk at reservere bord inden!

Hotellet har egen spa med mulighed for behandlinger, kokke-kurser og jævnlige særarrangementer.

Grand Monarque ligger midt i Chartres med Place des Épars overfor og shopping og seværdigheder i umiddelbar nærhed. Der er mulighed for privat og aflåst parkering med valet-service for 10€ pr døgn. Alternativt er der offentlig betalingsparkering under Place des Épars.

Fik jeg nævnt, at vi alle ELSKER at bo der?!

Hotel zur Heideblüte ***(2018)
Celler Strasse 1
29313 Hambühren, Tyskland

Vi havde her en enkelt overnatning på vej hjem fra Frankrig. Vi havde fundet hotellet på Booking.com, men der kan også reserveres direkte, hvis man ønsker det. Ved direkte henvendelse kan man som børnefamilie være heldig at få et godt tilbud om overnatning inkl. morgenmad og middag.

Vi havde booket et familieværelse, som måske ikke var så stort, men det var super fint til en enkelt overnatning og to havde også været ok. Der var dobbeltseng, en enkeltseng og en sovesofa til 2 personer.

Hotellet er super børnevenligt! Der er en stor legeplads, pænt udvalg af børnemenuer og der findes både bleer og vådservietter på fællestoiletterne ved restauranten. Ved morgenmadsrestauranten er der ydermere mikroovn, et udvalg af babymad på glas, børneservice, dækkeservietter, hagesmækker mm. Jeg har aldrig oplevet et SÅ stort udvalg, jeg ville have elsket at bo der, da vores børn var små.

Der er mulighed for spisning ude inde i restauranten og udendørs i den store biergarten og maden var virkelig god! Og som altid i Tyskland, var der også rigeligt af den.

Vi kommer helt sikkert tilbage, hvis det passer med ruten og giver hotellet vores bedste anbefaling.

Hotel Prinsenhof IJmuiden ** (2018)
Wijk aan Zeeërweg 29
1972 NM IJmuiden, Holland

Sommerferien gik i år til Frankrig, startende Normandiet, så for dels at bryde op i lidt kortere stræk, dels for at vise børnene Amsterdam, besluttede vi os for at køre gennem Holland. Vi undgik samtidig de store køer på motorvejene ned gennem Tyskland, hvilket var en befrielse i sig selv! Jeg fandt dette hotel på Booking.com og istedet for at betale en bondegård for hotel i sele Amsterdam og have parkeringsudfordringer, valgte vi dette udenfor, da der i hotelbeskrivelsen står at der sejler flodtaxa til og fra Amsterdam ikke ret langt fra hotellet. Det viste sig dog, at denne service stoppede for 4-5 år siden og af en eller andet årsag er det ikke blevet rettet i beskrivelsen. Ret irriterende, når det faktisk overvejende var derfor vi valgte netop denne by og dette hotel!

Selve hotellet er ok. Vi havde to separate værelser, men de var fine i størrelsen og rene og pæne. Velfungerende internet er der også. Morgenmaden er billig, 4,50 € pp. og udvalget er derefter. En enkel buffet med det mest nødvendige, hverken mere eller mindre. Personalet var såmænd venlige nok, men hverken særligt snaksaglige eller interesserede. Så konklusionen er, at for et 2-stjernet hotel var værelserne rigtig fine, men vi kommer ikke igen.

The Lodge ****(2018)
Södra Ugglarp 621
247 98 Genarp, Sverige

The Lodge Sverige

Et romatisk weekendophold var hvad vi ønskede og det var i dén grad også hvad vi fik! Det står der meget mere om her. Hotellet lever op til sit navn og omgivelserne er helt fantastiske! Hele stemningen er skøn og afslappet, værelserne lækre og maden virkelig lækker! Da vi var der, var spa’en endnu ikke så stor, men den er pt. under udbygning og vi skal helt sikkert tilbage, når den står klar. Vi kan kun anbefale en tur til The Lodge!

Hotel Melba **** (2017)
Avenue Mathieu, 49-51
6600 Bastogne, Belgien

Endnu et “stop-over”-hotel vi brugte på vej frem og tilbage til Frankrig. Vi havde et værelse med to soverum, det var rummeligt og meget fint til formålet. Fri og god internetforbindelse, udemærket morgenbuffet, venligt personale og velsmagende middag, der dog blev forstyrret lidt af en forglemmelse hos tjeneren, så vi kom til at vente meget længe. Det er dog ikke mit indtryk, at dette er kotume og vi tager gerne et stop-over der igen, hvis ruten fører os forbi. Der er parkering bag hotellet.

Best Western Hotel Jena **** (2016)
Rudolstädter Straße 82
07745 Jena, Tyskland

Endnu et stop-over hotel på vej til Frankrig. Ok værelser, vi havde to connecting rooms og der var fin plads. Der var ikke de store spisemuligheder, da der var et arrangement samme aften, hvilket receptionisten ikke informerede os om ved ankomsten, så efter forgæves at have forsøgt et par andre steder i byen, der ikke bød på det store, endte vi med et ellers udemærket måltid i baren på hotellet. Parkeringsplads foran hotellet.

Ok til formålet, hverken mere eller mindre.

Kongresshotel Potsdam am Templiner See **** (2016)
Am Luftschiffhafen 1
Potsdam, BB, 14471, Tyskland

Et kæmpestort kongreshotel. Kæmpestort! Vi brugte det som stop-over hotel og fik et rigtig godt familieværelse med moderne og lækker indretning. Der er privat parkering. En mindre restaurant, hvor vi fik god mad og også en dejlig morgenbuffet. Vi var der jo egentlig ikke så længe, men det var et fint sted og skulle vi til Potsdam igen, både en eller flere dage, bor vi der meget gerne igen.

The Zetter Townhouse Marylebone **** (2016)
28-30 Seymour Street
London, England, W1H 7JB

Hr. H var på kursus i London, så jeg tog over for at møde ham, da det var slut – og for at få et par børnefri dage sammen. Det er et skønt lille hotel, faktisk et HELT børnefrit hotel! Værelserne er ikke kæmpestore, men til gengæld skønt indrettet i den rigtige engelske stil og med små finesser hist og her. Der er kun en lille hyggelig bar, hvor man spiser morgenmad og ellers kan få tapas og lækker vin og – deres signatur – skønne cocktails i mange afskygninger.

Hotellet ligger rigtig godt ift. Oxford Street og hele området omkring Marylebone er rigtig dejligt at gå rundt i hånd i hånd. Vi elsker romatiske get-aways i London og dette hotel egner sig rigtig godt til formålet!

Mayfair Hotel Tunneln **** (2016)
Adelgaten 4
Malmø, 211 22, Sverige

Her boede Hr. H og jeg to nætter på en børnefri tur. Lad mig sige med det samme, det levede ikke op til forventningerne om et 4 stjernet hotel! Vi havde booket et lidt dyrere værelse med byudsigt og endte med et lille bitte kammer under loftet med vindue bag sengegavlen og udsigt til et tag! Ikke helt hvad billederne viste… Jeg klagede min nød i receptionen, der til gengæld var meget hjælpsomme og da de ikke havde et værelse i samme kategori, opgraderede de os og vi fik et andet og meget større værelse – med byudsigt.

Hotellet er indrettet med en masse gamle flotte møbler og der er gjort meget ud af at fortælle hvor de stammer fra, hvilket er en rigtig god idé, men det lykkes bare ikke rigtigt at få charmen til at skinne igennem. Morgenmaden indtages i kælderen under hvælvingerne, hvilket er hyggeligt, men i det store hele er det ikke et sted vi finder særligt interessant og næste gang turen går til Malmø, bliver det på et andet hotel.

Ystad Saltsjöbad (2016)
Saltsjöbadsvägen 15
271 39 Ystad, Sverige

Så var vi på kærestetur igen. Vi havde købt et pakketilbud med spa-oplevelse “The Creek experience” og 3 retters middag og en enkelt overnatning (det var faktisk på vej hjem herfra, vi boede på Mayfair i Malmø). Vi havde opgraderet til et bedre værelse med havudsigt og det var både lyst og lækkert i bedste badehotelstil. Der var lidt problemer med håndvasken på toilettet, men det blev fikset og bagefter stod der en stor pose blandet “godis” som kompensation – og hvem kan ikke spise det!?

Spa-oplevelsen var rigtig god og vi nåede også både at nyde champagne i afslappende oplevelser i pejsestuen og sommerregn i de udendørs varme bassiner. Ren velvære!

Vi har ikke været der siden, men det er nu kun fordi tiden ikke lige har været til det, for vi kommer meget gerne igen!

Das Bärenhaus (2015)
Baumschulenweg 4
29303 Bergen, Tyskland

Et hyggeligt lille hotel i en ret kedelig lille tysk by, der lå rigtig godt ift den rute vi havde valgt at køre sydpå. Vi sov der to nætter, da Hr. H havde opdaget at Deutsche Panzermuseum ligger lige i nærheden. Og med to drenge måtte det bare besøges! Så vi endte altså på bamsehotellet, som vores dengang 5-årige datter syntes var helt fantastisk! For der er virkelig pyntet med bamser over alt! Vi havde et fint familieværelse med fin plads og inklusiv morgenmad. Det mindede mere og B&B end et egentlig hotel, for man sidder i spisestuen og spiser morgenmaden og der er ikke ret meget stordrift over hverken mad eller indretning, men det var super hyggeligt og vi følte os rigtig velkomne og godt tilpas.

Vi vil formentlig ikke køre efter hotellet en anden gang, mest fordi selve byen er ret kedelig og uden særligt gode spisesteder, men skulle ruten føre os forbi, overnatter vi meget gerne på hotellet igen, der iøvrigt har privat parkering.

Al Cappello Rosso ****+ (2015)
Via De’ Fusari 9
Bologna, BO, 40133
Italien

Al Capello Rosso Bologna

I hjertet af Bologna ligger dette lille hotel, som er virkelig skønt. Vi var her på børnefri tur og NØD vores ophold! Det er rigtig nemt at komme til Bologna, for der er direkte flyruter og lufthavnen ligger lige udenfor byen. Vi havde bestil afhentning i lufthavnen for omkring 25-30 euro og da vi kom ud af terminalen, holdt der en meget stor Mercedes med air-con og ventede på os. På 20 minutter var vi fremme ved hotellet, hvor vi iøvrigt kunne høre, at nogle af de andre gæster, der havde taget taxa fra lufthavnen, kom til at betale 5 euro mere end vi gjorde.

Alle værelser er indrettet forskelligt og vi fik et smoking pink værelse med flamingoer, pink fjerboa og meget andet. Super charmerende og lækkert værelse. Personalet er venlig og imødekommende og morgenmaden, der indtages i det lille “osteria”, er dejlig. Senere på dagen kan man der spise frokost eller aftensmad, hvilket vi også gjorde med stor fornøjelse.

Boglogna er Italiens fødevarehjerte. Der er parmesanoste, skinke, pasta, oliven og meget andet og der er rigelig mulighed for at spise rigtig godt i alle prisklasser. Det bedste stykke pizza vi nogensinde har smagt, fik vi for 1 euro i en meget lille gadebutik, hvor det var tydeligt at indbyggerne også selv hentede.

Byen er hyggelig, der er nok at se på, rigtig store gastronomiske muligheder og vi tager gerne dertil igen – og vi bor rigtig gerne på Al Capello Rosso igen.

The Trafalgar Hotel St. James London ***** (2014)
2 Spring Gardens, Trafalgar Square
London, England, SW1A 2TS

Endnu engang var Hr. H i London i forretningsøjemed og det passede med at det både var min fødselsdag og vores bryllupsdag i den weekend, han var færdig, så jeg hoppede på et fly og mødtes med ham til en romatisk getaway. Ofte når man booker hoteller kan man skrive en lille bemærkning ved reservationen, hvis man har særlige ønsker eller forbehold, så jeg gjorde opmærksom på at vi var der for at fejre både mig og vores kærlighed. Det resulterede i, at der ved ankomst var en større anretning med bobler, petit tours, macarons og chokolade med et lykønskningskort ved siden af. Det kan man jo ikke klage over, vel!?

Det er et stort hotel og det ligger, som navnet antyder på Trafalgar Square, så det må siges at være meget centralt. Vi spiste ikke middag på hotellet, men morgenmaden var som det kan forventes sådan et sted og på taget ligger der en stor skøn tagterrasse med bar. Og vejret var rigtig godt, så der nød vi naturligvis et par drinks.

Om vi kommer til at bo der igen, ved jeg ikke, men det har nu ikke noget med hotellet at gøre, vi synes bare det er morsomt at prøve noget nyt, når vi tager til London. Men vi kunne godt!

Radisson Blu Edwardian Berkshire Hotel **** (2013)
350 Oxford Street
London, England, W1C 1BY

Endnu en børnefri tur til London, hvor jeg mødte Hr. H efter et af hans kurser på London Business School. Hotellet ligger PÅ Oxford Street og har en Disney Store i stueetagen. Allerede der er der plusser på kontoen! Og det er da også et ok hotel, men ærligt talt ikke et der efterlader de store indtryk, for selvom det er rent og pænt og personalet er venlige, var det bare jævnt kedeligt. Forstå mig ret, ganske fint til formålet, men hvis man er den type, der godt kan lide at også hotellet er en oplevelse, så find et andet sted at bo. Jeg kan ikke finde på noget dårligt af sige om stedet, vi vælger det bare ikke igen.

Dom Hotel Am Rōmerbrunnen (2013)
Komōdienstrasse 54, Altstadt
Køln, 50667, Tyskland

Centralt hotel, der tilsyneladende har gennemgået en større renovation siden vi var der. Men det var altså også meget tiltrængt! Personalet var venlige, men hotellet meget slidt og underbemandet. Forhåbentlig er der lavet om på dette samtidig med renoveringen.

Hotel Au Lion d’Or (2014)
15 Rue Principale
La Petite Pierre, 67290, Frankrig

Skønt hotel langt fra alfarvej. Man skal køre ad små veje for at komme dertil, men området er skønt, familieværelserne store og maden rigtig lækker! Vi var der i december, så der var selvfølgelig koldt og mørkt udenfor, men vi kommer meget gerne igen og også gerne mere end en enkelt nat næste gang.

 

FERIEBOLIGER

Gîtes de la Maison Vigneronne, au Coeur de Ribeauvillé (2018)
35 rue des Juifs
68150 Ribeauvillé, Frankrig

En dejlig feriebolig. Den ligger i et gammelt byhus og er en af 4 lejligheder. Der er en lille lukket gård, vaskemaskine, tørretumbler osv. Man har mulighed for at streame tv der er Wi-fi. Udlejeren er både venlig og hjælpsom og vi kommer meget gerne igen. Dog er Ribeauvillé en typisk turistmagnet, så foretrækker man et mindre souvenir-sælgende hovedstrøg, skal man vælge en anden by.

La Maison du Pecheur (2018)
15 rue de la foulerie
14600 Honfleur, Frankrig

Et gammelt byhus i 3,5 etage. Det er ikke stort, men det er centralt og godt indrettet og faktisk nok en af de pæneste ferieboliger vi har haft lejet. Udlejeren er super hjælpsom og taler udemærket engelsk. Vi kan kun anbefale at leje dette hus.

Apartmenthaus Salve (2016)
Strandpromenade 41
18609 Binz, Tyskland

Vi lejede denne feriebolig via en bookingportal. Vores indtryk udfra billedmaterialet var, at det lå med udsigt over vandet. Det er ikke tilfældet! Der er kun 2 minutters gang til strandpromenaden, men det ligger ikke derned til. Der er tale om en stor lejlighed med masser af plads til en stor familie. Der er stor balkon med havemøbler. På billedmaterialet ser det ud til, at der er te-køkken, dette var dog ikke tilfældet i vores lejlighed. Hvis man ønsker dette, skal man derfor være opmærksom ved bookingen.

13, Rue des Forgerons (2015)
68240 Keysersberg, Frankrig

Kaysersberg Alsace Frankrig

Et gammelt feriehus centralt i den virkelig skønne alsaciske by Keysersberg. Huset har absolut potentiale, men fremstår temmelig slidt. Til gengæld ligger det virkelig godt! Der var god plads til os alle, men opholdsrummene var ikke særligt interessante. Rengøringen var fin, men møblerne meget slidte. Vi kommer meget gerne tilbage til Keysersberg, men vil finde en anden bolig næste gang.

Les Amandiers (2015)
Route du Vin, 2 Faubourg Sain-Pierre
68750 Bergheim, Frankrig

Stedet er ændret siden vi besøgte det, men udlejer stadig. Der er blevet moderniseret og der er tilsyneladende kommet spa, så jeg kan ikke udtale mig om forholdene nu. Men der er gode parkeringsforhold og lejlighederne ligger godt lige udenfor bymuren i Bergheim. Vi vil meget gerne bo der igen.

Ferielejlighed – Agde (2013)
Ouai des Chatiers A2-3
Agde, Frankrig

Hus i Agde Frankrig

Lejligheden ligger øverst under delvist skråt tag og der var ikke, da vi boede der, aircon, så der blev varmt. Indretningen er meget fransk og fremstår en anelse slidt. Trods det, var det faktisk en dejlig lejlighed med god beliggenhed og jeg vil ikke afvise, at vi kunne finde på at leje den igen. Der er 4 lejligheder i huset og de deler en lille forhave, hvor der er havemøbler og grillfaciliteter. Der er ikke elevator, så lejligheden er ikke egnet til gangbesværede. Agde er en dejlig, lidt stille by lige ned til floden, hvor man finder flere flydende restauranter. Vi besøgte flere af dem og fik rigtig dejlig mad. Det lokale marked er rimeligt stort, der er ikke så langt til Cap d’Agde, hvor man finder en fin strand og mere turistet byliv.

 

 Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply