Tiramisu lagkage fødselsdag
Fest og farve,  Mest hverdag,  Sukkersødt,  Uden mad og drikke..

Tiramisu lagkage – nem og lækker

 

Lækker tiramisu lagkage

Når der er fødselsdag i vores familie, er der altid lagkage. Og gerne flere slags. De senere år har jeg nørdet med pyntning af kager og har også fået lavet en del, som jeg selv synes var ret flotte. Børnene har derfor efterhånden opbygget en vis forventning, når det bliver fødselsdagstid.

Vores ældre blev 15 i år og da jeg spurgte ham, om jeg kunne lave nogle kager uden fondant, smørcreme osv., var han helt med på den. Så jeg gik i gemmerne og på google og fandt inspiration til årets kager.

Valget faldt blandt andet på denne helt utroligt lækre tiramisu lagkage.  Jeg stykkede den sammen af egne opskrifter, lidt dessertopskrifter og andet godt på nettet. Og hold nu op! Den blev virkelig god! Så det er helt sikkert ikke sidste gang den kommer på bordet og der behøver bestemt ikke være anden anledning, end at vi har lyst til den. Mums!

Prøv den!

Tiramisu lagkage

De fleste kender vel den lækre italienske dessert Tiramisu. Her er den omsat til lagkage med kagebunde i stedet for de sædvanlige Ladyfingers. Den er stadig utrolig lækker og ret enkel at lave.
Ret Kage
Antal 10

Ingredienser
  

  • 4 hele æg
  • 100 gr sukker 2 x 50 gr
  • 1 vaniliestang
  • 400 gr mascarpone
  • 4 blade husblas
  • 1 dl kaffe gerne stærk
  • 2-3 spsk Marsala
  • kakao
  • 3 lagkagebunde

Sådan gør du
 

Mascarponecreme

  • Tag æg og mascarpone ud af køleskabet 1/2-1 time inden brug. Det gør det nemmere at bruge husblas, hvis ingredienserne er tempererede.
  • Udblød husblas i koldt vand
  • Del æg i hvider og blommer
  • Pisk hviderne let stive, tilsæt 50 gr sukker og piske videre indtil sukkeret er helt opløst og du har en fast, blank marengs.
  • Pisk blommerne med kornene fra vaniliestangen og 50 gr sukker. Pisk til du har en lys og luftig æggesnaps.
  • Bland mascarpone med æggesnapsen og rør til cremen er ensartet.
  • Klem vandet fra husblassen og smelt den i en skål over vandbad. Den må endelig ikke blive for var
  • Hæld 2-3 spsk creme i skålen med husblas, lidt ad gangen, og rør rundt. Så tempereres husblassen inden du hælder det tilbage i cremen under omrøring. Det er vigtigt, at der ikke er for stor temperaturforskel, da det vil kunne få husblassen til at stivne for hurtigt og dermed give klumper. Skulle det alligevel ske, kan man godt bruge en stavblender og få cremen rimelig glat igen. Men det bliver altså bedre, hvis man undgår det fra starten! 
  • Vend tilsidst de stivpiskede æggehvider i cremen. Bland forsigtigt ved at bruge en dejskraber og rør ikke for hurtigt. Det vil slå luften ud af hviderne.
  • Lav kaffen.

Montering af kagen

  • Kagen skal samles i en springform eller bagering med kageplast langs kanten. Hvis der bruges spring form, så klips bagepapir fast i bunden, så er kagen nemmere at få ud af formen. Ved at bruge flere stykker som på billedet, vil det være nemmere at trække papiret ud under kagen bagefter.
  • Læg nederste bund i formen, stænk med kaffe og Marsala. Bunden skal ikke søbes til, men der skal dog være nok til at give smag
  • Hæld halvdelen af cremen i formen og stænk let med Marsala. Læg derefter den midterste bund i formen og tryk let, så den bliver plan. Stænk igen med kaffe og Marsala.
  • Hæld det sidste creme i formen og stænk med kaffe og Marsala. Det vil trække op i den øverste bund, så hold lidt igen, da toppen ellers bliver alt for svampet.
  • Stil kagen på køl indtil den skal pyntes og bruges. Helst et par timer, gerne indtil næste dag.

Anretning

  • Kageringen fjernes og kageplasten tages forsigtigt af kagen. Jeg synes det er nemmest at køre en skarp kniv eller spatel mellem kagen og plasten, da det giver pænere kanter.
  • Hvis der er bagepapir under, fjernes dette inden kagen stilles på serveringsfadet. Det skal gøres lidt gelinde, da bundene er fugtige, men er det klippet i flere stykker på forhånd, vi man kunne trække det forsigtigt ud.
  • Pynt kagen mad kakaopulver, som sies over kagen. Pynt kanterne med flødeskum og servér.
  • Velbekomme!
Keyword Lagkage


Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


2 Comments

Leave a Reply