te og brændeovn
Mest hverdag

Så gik den weekend. Sygdom, dans og tøj på vrangen.

En weekend på langs

Det har været en temmelig rolig weekend for mit vedkommende. Primært fordi jeg har ligget på sofaen og været syg. Af en eller anden årsag lærer jeg vist aldrig, at jeg ikke skal kysse på mine unger, når de er syge og eftersom yngstearvingen var hjemme det meste af sidste uge pga forkølelse, så er det ret nemt at gætte smittekilden… men de er jo så nuttede!

Så altså, jeg lå der og halvslumrede og halvså noget underlødigt tv, mens snotten løb og halsen kradsede. Ikke særligt morsomt, vel!? Især ikke fordi vi faktisk havde planer i denne her weekend! Planer som jeg altså noget ufrivilligt var nødt til at trække mig fra. Øv!

Mærkeprøve

Mellemsten danser på konkurrenceniveau og i denne weekend afholdt danseskolen mærkeprøve, hvor der er individuel vurdering af alle danseskolens elever ift det niveau de nu danser på. Og i år var det ekstra spændende, da det er hans første år på konkurrenceniveau. Han selv var virkelig nervøs, det bliver han altid, så der skulle virkelig meget opmuntring til, for at han ikke på forhånd gav op, men Hr. H og han kom afsted og så gik det jo bare super godt! To omgange og placering i toppen begge gange. Sådan, min dreng! Vi vidste, du kunne. Og jeg fik heldigvis set det på video, selvom det ikke er helt det samme som at være der.

På egne ben

Ældsten var til sit livs første julefrokost udenfor familieregi og selvom han ikke er vild med sociale arrangementer, så havde det vist været en god oplevelse. Han har aldrig været ret glad for nye ting, steder og mennesker, så vi forsøger at skubbe hans grænser lidt. Der går jo ikke mange år før han for alvor skal stå på egne ben og det er altså nemmest, hvis man har været lidt på dybt vand inden. Så ja, vi skubber lidt på, når vi kan mærke at det er ok, selvom det ikke altid er med stor begejstring fra hans side. Men han lærer og vokser af det.

Opdragelse gennem vasketøj

Nu er det så blevet mandag og helbredet har det en smule bedre i dag. Hey, jeg har været i bad og har tøj på! Og jeg har såmen også sat vasketøj over! Hvilket bringer mig til endnu en del af opdragelsen. Jeg vasker med glæde, jeg mener, jeg går jo hjemme, så et eller andet sted er det jo mit job, men jeg gider simpelthen ikke længere bruge tid på at vende alt tøjet om! Ja, det er muligvis nemmest bare at trække det af og smide det til vask uden at vende det rigtigt. Men guess what! Fra nu af kommer det retur, som det kom ned! Det er nemlig den kamp, jeg tager lige nu. Om de to teenage-drenge så når at opdage det, er vel en anden snak? Jeg ser det vel den dag striberne vender indad på Adidas-bukserne… Men det handler om at gøre det nemt og det handler om at gøre dem beviste. Godt nok er de priviligerede og måske forkælede, men de skal dælme ikke opføre sig som sådan! Hverken ude eller hjemme.

vasketøjDu kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply