chokoladekage
Mest hverdag,  Sukkersødt,  Uden mad og drikke..

Chokoladekage – nem og hurtig

Her til morgen, kl. 7.50, tikkede der en sms ind på min telefon. Det var et af mine håbefulde børn, der lige var kommet i tanke om, at han faktisk skulle have kage med i dag! Og det havde selvfølgelig været rigtig rart at vide i går, men altså…

Jeg lavede en hurtig gennemgang af forhåndenværende ingredienser og endte med at gå igang med en chokoladekage, een af de utroligt mange “Klassens time-kager”, som man kan finde online. Jeg har ikke lavet sådan den tidligere, da vi normalt tyer til Kaspers Hindbærkage, som altid er et kæmpe hit, men i dag gemte fryseren hverken på hindbær eller andre bær.

I forhold til at følge opskrifter er jeg nok lidt genetisk udfordret, for i lighed med min elskede Mormor, der ALTID lavede om på opskrifter (med større eller mindre held), så ender jeg også altid med liiige at ændre lidt hist og her. Og heldigvis falder det som regel godt ud.

Så chokoladekagen, der nu står og køler ned, endte heller ikke med at være helt som den oprindelige opskrift angav, men den er nu lykkedes ganske godt alligevel og eftersom der var en smule dej tilovers, har jeg bagt en minikage, så jeg også selv kan smage på den. Og den smager godt! Næste gang vil jeg nok komme lidt mere kakao i for en mere intens chokoladesmag (og det har jeg tilføjet i opskriften forneden!), men nu er det til børn, så jeg tror niveauet er fint. Og det er ikke sidste gang jeg har bagt den!

Chokoladekage – nem og hurtig

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Kage
Antal 24

Ingredienser
  

  • 375 gr smør
  • 525 gr sukker
  • 6 æg
  • 750 gr hvedemel
  • 6 tsk bagepulver
  • 2 dl kakaopulver
  • 4,5 tsk vaniliesukker
  • 4,5 dl mælk

Sådan gør du
 

  • Pisk sukker og blødt smør til det er hvidt og luftigt.
  • Pisk æggene i et ad gangen. Blandingen skal piskes til den er lys og luftig.
  • Bland de tørre ingredienser sammen.
  • Sigt melbandingen i dejen skiftevis med mælken. Brug dejspade, så det bliver vendt sammen og luften ikke slås ud.
  • Hvis det ønskes, kan der nu blandes f.eks. hakket mandel, hasselnød, chokolade eller miniskumfiduser i.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i.
  • Mængden her passer til ca 40*30 cm. Jeg bruger een af dem, hvor der følger låg med. De er gode til transport.
  • Bag i forvarmet ovn ved 175 grader (ikke varmluft) i ca 40 minutter. Stik med dejspyd og tag den ud, når dejen lige akkurat slipper spyddet.
  • Pynt med glasur, chokoladecreme, smørcreme eller lige præcis hvad du vil!
Keyword Chokolade

Jeg fik i øvrigt afleveret kagen i spisefrikvarteret, hvor jeg blev mødt af en gruppe meget begejstrede unge mennesker. Så jeg har helt sikkert scoret nogle point på den konto!



Du kan sagtens følge min blog via de sociale medier, men er du tilmeldt, så får du direkte besked med det samme.


Leave a Reply